Kay is bevallen

Kay is bevallen

Op 30/05/2014 rond 19.30 begon Kay was onrustig te worden, de bevalling zater er duidelijk aan te komen.
We hebben bij haar gezeten zodat ze zich op haar gemak kon voelen, ze stelde dit duidelijk op prijs, en las rustig te spinnen. De perswee├źn begonnen om iets na 20.00 uur, en rond 20.30 uur mochten we het eerste kitten bewonderen, een blauwtje. Als een volleerde moeder, ook al was het haar eerste nestje, begon ze het kitten schoon te likken en at ze het moederkoekje op.

De kittens volgende elkaar mooi op, niet te veel tijd tussen en niet te weinig zodat mama Kay tijd had om ieder kitten mooi proper te maken. Tegen 22.00 uur waren er al 5 kittens geboren, 3 blauwe en 1 lilac. Moeder lag nog te hijgen, even dachten we dat er nog een 6de ging komen, maar ze lag gewoon zwaar te ademen van vermoeidheid.

Ze heeft de bevalling schitterend doorstaan, en geniet nu duidelijk van haar baby's.
Het zijn 4 blauwtjes geworden waarvan 3 poezen en 1 katertje, en dan nog 1 lilac poesje, het lilac poesje zal waarschijnlijk hier blijven. Nu nog namen zoeken!

1 Blauw poesje is vandaag (03/06/2014) helaas overleden, ze dronk niet goed bij de mama en ook niet aan een papflesje, we hebben al gedaan wat we konden maar helaas kon dat niet baten.